2013/07/07

THE MAN (ЧОВЕК)

Четвртак, 4. јул

Пантомима
Страница театар, Скопље, Македонија

По Марселу Марсоу режирао и игра: ТРАЈЧЕ ЂОРЂИЕВ


У овом пантомимском раду претстављено је 5 етида из опуса Марсела Марсоа, које је ТрајчеЂорђиев адаптирао и прилагодио савременим условима .
Реч је о: Малом Кафеу, Уличном Свирачу, Суду, Кавезу, Човеку, који претстављају Марсоову филозофију позоришта. На сцени ће бити изведене алегоричне, филозофске и апстрактне пантомиме. Принцип је исти свугде: Голо тело у простору на голој сцени. Сиромашно позориште за богатог глумца. Глумац који чини невидљиво – видљивим.


Трајче Ђорђиев рођен је у Кочанима, Република Македонија, 1967. године. Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Скопљу. Од 1997. године члан је Македонског националног театра (МНТ). У периоду 1990-2010. године играо је у више од четрдесет представа од којих су најпознатије: Мизантроп Молијера, Народни посланик Нушића, Мртве душе Гогоља, Fortuna desperata Сенеке, Жене у народној скупштини Аристофана...
Позоришном и видео режијом бави се од 1991. најчешће као руководилац позоришног студија Културног центра у Кочанима.
Априла 2004. режирао своју прву представу на Малој сцени Македонског националног тетра.
Априла 2005. режирао и играо пет представа пантомиме за једног извођача, The Man Марсела Марсоа, с којом представом је дипломирао с стекао звање Мастер лепих уметности у пантомими на Академији театра и филма НАТФИЗ у Софији, Бугарска. Ова представа је победила на Међународном фестивалу монодраме у граду Габрово у Бугарској. Такође, с овом представом учествовао је на Међународном фестивалу пантомиме у Љубљани 2006. године и на 8 Међународном уметничком фестивалу у Шангају.
Режирао је неколико музичких и рекламних спотова као и три видео записа за НВО у Македонији.
Режирао је едукативну емисију за ТВ у три епизоде АБЦ пантомиме.

Глуми у представама за децу и учествовао је у преко 400 синхронизација за цртане филмове.


















Нема коментара:

Постави коментар